Bolha a fülbe

  • saját
  • nagyszínpadi
peek-image
poster
Georges Feydeau

Bolha a fülbe

Victor-Emmanuel Chandebise és felesége túlságosan felhőtlen, már-már az unalomig boldog házasságban élnek. Egy nap azonban a férj kedvenc nadrágtartóját tartalmazó csomag érkezik egy kétes hírű lebujból. Gyanús egybeesés ez a nagytermészetű férj lankadt kedélyállapotával.
 
A szivárványos harmónia azonnal szertefoszlik, a féltékeny feleség névtelen találkára hívja társát a Tüzes Kandúr fogadóba, és ezzel kezdetét veszi párkapcsolati hajsza...
 
Georges Feydeau francia drámaíró vérbő humorral átszőtt vígjátékában a félreértések, a kommunikáció hiánya, és a nagy egymásra találások egy olyan könnyelmű világot teremtenek, melyben a hűség megbomlása se jár különösebb következményekkel. És amellett, hogy a váratlanabbnál váratlanabb fordulatok folyamatosan megnevettetnek, felfedezhetjük a mindennapok ironikus tükörképét is. Így érhető tetten azoknak a banális helyzeteknek a valósága, melyek időnként indokolatlanul tesznek bolhát a fülbe.
 
Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg. 
SZEREPOSZTÁS
  • bemutató