Nyolckor a bárkán

  • gyerek
  • vendég
  • nagyszínpadi
peek-image
poster
Ulrich Hub

Nyolckor a bárkán

A Nyolckor a bárkán Ulrich Hub fergeteges, zenés gyermek- és családi darabja 6-99 éveseknek, melyet óriási sikerrel játszanak világszerte. Ulrich Hub 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére, azóta tart a színdarab diadalútja: 2006-ban az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is, egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett. Egy mennyei mesejáték három temperamentumos pingvinről, egy fáradhatatlan galambról, valamint egy láthatatlan Istenről.

A galamb kimerült, hiszen épp most adta át a pingvineknek az utolsó két jegyet a bárkára, mielőtt az Isten által küldött nagy özönvíz elindul. A helyhiány miatt azonban minden állatfajból csak kettő kapta meg az életmentő beszállókártyákat. De a két pingvin nem hagyhatta magára barátját, a harmadik pingvint. Mit tehetnek?

A kortárs német szerző mesejátéka csodálatosan vicces, felszabadító és ugyanakkor mélyreható módon teszi fel a nagy kérdéseket Istenről és a világról. A szerzőt, Isten keresésében a szereplői - a pingvinek és a galamb - segítik. Naivitásukkal - talán a gyermekekéhez hasonlóan - közelítenek a hit kérdéseihez, és ezáltal újra és újra egyszerű és meggyőző válaszokat találnak. Egy mese a toleranciáról, a barátságról és az értelemkeresésről.

 

SZEREPOSZTÁS

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégelőadása.