Hippolyt, lacheul

  • propriu
  • sala mare
peek-image
poster
Zágon István - Nóti Károly - Eisemann Mihály

Hippolyt, lacheul

Soția antreprenorului parvenit Mátyás Schneider se hotărâște să angajeze un lacheu, mai precis unul care înainte a servit doar în locuri nobile și cunoaște mai bine decât oricine stilul și modul de viață a clasei de mijloc superioare. Femeia care vrea să pară că sunt o familie nobilă și-a ales fetei sale o pereche bună, pe Terka vrea s-o mărite cu Makács. Fata în schimb este din ce în ce mai îndrăgostită de un tănâr care spre deosebire de mama ei vrea să-și ascundă bogăția și statutul social după camuflajul omului simplu.

roluri
  • premiera

ALTE INFORMAȚII

Piesa lui István Zágon și scenariul de film al lui Károly Nóti cu muzica lui Mihály Eisemann l-au adaptat pentru scenă Katalin Vajda și Enikő Vajda. Compositorul melodiei Un Napoleon de pe Dealul Trandafirilor (Un soț cuminte): Károly deFries. Autorii versurilor melodiilor: Imre Füredi, Imre Harmath, Tibor Kalmár Sr., Dezső Kellér, István Mihály, Mihály Szécsén, István Szilágyi, István Zágon.

Drepturile spectacolului s-au aprobat de către:

Agenția de Muzică Hartai, Agenția de Teatru și Literatură Hofra, Srl. Mediatoare de Cultură și de Formare Suplimentară UMPA, Srl. LilaDevi, Agenția de Autori Proscenium

Orchestra: Gábor Ráduj, Szabolcs Boldizsár, Péter Balázs, Arthúr-Norbert Hompoth, Szabolcs Gábor.