Kóbor kutyák

  • propriu
  • sala mică
peek-image
poster
 

Kóbor kutyák

Textul piesei a fost scris de Csiki Zsolt, Dálnoky Csilla, Puskás László, Sándor Anna, Vass Csaba, pe baza filmelor și materialelor de presă publicate pe această temă.

După moartea lui Ceaușescu, casele de copii fondate de acesta, care asigurau condiții inumane, sunt închise, lăsând pe străzi mii de copii cu probleme psihice și abuzați fizic.

Mulți dintre ei își găsesc adăpost în canalele de sub București. 

Timpul care a trecut de la căderea comunismului a fost suficient pentru a construi din această generație o societate exclusă și marginalizată, care prosperă datorită drogurilor și bolilor precum SIDA și TBC. Procesul pare nesfârșit, deoarece unii se nasc deja în acest mediu.

Acest fenomen șocant a atras atenția nu numai a presei românești, ci și a celei internaționale, numeroase articole și câteva documentare prezentând fără menajamente structura și funcționarea acestei rețele clandestine. 

Folosind aceste surse, prezentarea va evidenția poveștile de viață și personajele unor figuri iconice existente, precum Bruce Lee, regele canalizărilor. Scopul nu este acela de a moraliza, ci mai degrabă de a articula întrebările relevante referitoare la cât de adaptabili suntem, cât de mult permitem ca umanitatea noastră să se degradeze, ce suntem capabili să suportăm și să facem pentru a supraviețui.

roluri