Zeul carnagiului

  • propriu
  • sala mică
peek-image
poster
Yasmina Reza

Zeul carnagiului

Noi suntem mereu politicoși, amabili, cuviincioși. Suntem generoși în orice situație. Acțiunile noastre sunt conduse de bunăvoință și de dorința de a rezolva problemele. Noi nu ne pierdem cumpătul niciodată. Credem în familie și în căsnicie. Credem în solidaritatea comunității, în puterea de împăcare a artei și în liberalism. Și nu în ultimul rând credem adânc în Europa și în drepturile umane. 

(Copiii noștri la fel.)

De cele mai multe ori ne comportăm prostește. Suntem oameni de nimic, încrezuți, nesimțiți. Suntem indignați, ne supărăm, suntem geloși. În relațiile noastre suntem ipocriți, necinstiți, lași. Nu ne apreciem unul pe celălalt, ne tragem în jos, ne umilim reciproc. Nu suntem interesați de cel de lângă noi, nu ne interesează societatea și și mai puțin arta. Ne batem joc de toate lucrurile în care cu un minut mai devreme credeam neclintiți.

(Copiii noștri la fel.)

Sau nu.

roluri
  • premiera

ALTE INFORMAȚII

Reprezentantul autorului este Agence VMA,  Paris, Isabelle de La Patellière în asociere cu Dominique CHristophe-fal / L’Agence, Paris. Premiera în limba maghiară se realizează pe baza înțelegerii cu Agenția Theatrum Mundi (Budapesta).

Az előadás hossza: 65 perc egyben